Valjak

Interijer uprave tvrtke Anilox

Valjak

Anilox (ime tvrtke za koju je rađen poslovno-upravni prostor unutar proizvodne hale) je valjak je ključni element fleksotiskarske jedinice. Pomoću njega se vrši donos boje na tiskovnu formu, koja je danas uglavnom od polimernih materijala.

Estetika proizvodne hale susreće estetiku hipsterskog ureda. Grubost hale superponira se sa softisficirani elementi staklenih stijena, izbijeljenog hrastovog furnira

Organizacija ureda ćelijski princip vs. open-space.

Prostorne cjeline formirane su prema zahtjevima za povezanošću ili izoliranošću, a međusobno su razgraničene staklenim stijenama (koje preuzimaju razne tehnološke elemente od pomičnih lamela za „zamračivanje“ do bežičnih prekidača i utičnica) koje različitim stupnjem zatvorenosti (u odnosu na zvuk) i različitim stupnjem transparentnosti (u odnosu na pogled) kreiraju otvoreni, povezani prostor (open-space), ne gubeći potrebnu „intimu“ (ćelijska organizacija).

Prostor je organiziran različitim nivoima transparencije – kroz dubinu prostora, brojem stakala jednog iza drugog u planovima.

U tu svrhu reducirali su se svu visoki elementi u prostoru, prije svega ormari, odnosno arhivski prostor, pomoću jednog „gigantskog“ ormara, smještenog po obodu cijelog duž punih zidova pročelja, u duljini od 22 m.

oslobođen sav preostali prostor, u kojem je uredski namještaj organiziran i postavljen po principu mikro-urbanizma.

Crni valjak, sa služećim prostorijama (sanitarije) integriran u mikro-urbanizam prostora.

Valjak

Projekt
Interijer uprave tvrtke Anilox
Projektni tim
Aleksandra Krebel,
Alan Kostrenčić
Godina projektiranja
2006. - 2007.
Godina gradnje
2007.
Površina obuhvata
422 m2